Over Susanne Huber

Mijn loopbaan begon in de muziek − ik ben afgestudeerd aan de Hochschule für Musik in Berlijn − en heb in verschillende orkesten in Duitsland gespeeld voordat ik in 1990 samen met mijn toenmalige vriend naar Zuid-Afrika emigreerde.

Locaties

In 2008

na de opleiding, ben ik teruggegaan naar Europa en heb een aantal jaren met deze techniek in verschillende praktijken in Nederland gewerkt. Sinds 2016 ben ik EMMETT Therapeut en Posture Alignmet Specialist, gecertificeerd door het Egoscue Instituut San Diego, USA. Afgelopen jaar heb ik twee eigen praktijken geopend: in het Elisabeth in Winterswijk en in het Gesundheitszentrum Ludgerushof Bocholt-Spork. 

Het instrument

dat ik bespeelde was de alt viool. Een muziekinstrument spelen, vooral professioneel, waarop je 6-8 uren per dag moet spelen en oefenen is belastend voor het lichaam. Altijd in de zelfde houding zitten, de linker schouder gedraaid om het instrument vast te houden, slechte stoelen, weinig ruimte in de orkestbak en altijd op hoog niveau moeten presteren maakten het werk erg belastend.

 

Ik kreeg last van mijn nek

schouders, rug en een tenniselleboog. Ik had regelmatig behandelingen nodig om mijn beroep te kunnen uitoefenen. Tot ik in de Body Stress Release Praktijk in Kaapstad terechtkwam.

Body Stress Release

is een zachte manuele gezondheidstechniek om het lichaam te helpen opgelopen spierspanning los te laten.

Ondertussen waren in 2000 alle orkesten gesloten door politieke verandering in Zuid-Afrika en moest ik mezelf opnieuw uitvinden. Ik kreeg een uitnodiging van een klein privé muziekschool in Kimberley, centraal Zuid-Afrika, om viool en alt viool lessen te geven en een strijkorkest op te bouwen. Daarnaast werkte ik samen met sponsoren om muzieklessen aan kinderen in de achtergestelde gebieden rondom Kimberley te introduceren.

Na een aantal jaren nam ik de beslissing om mijn andere passie te volgen: de alternatieve/ complementaire geneeswijzen. Omdat ik altijd bezig was om uit te vinden hoe ik beter en met minder last kon spelen en dit anderen ook te leren, was de volgende logische stap een opleiding in een manuele techniek te volgen. Dit werd de Body Stress Release opleiding in Zuid-Afrika.

Toegepaste Technieken

R

EMMETT Techniek

R

Houding- en Bewegingstraining

R

Beweging en Persoonlijkheid

Email

info@praktijk-susanne-huber.nl

Praktijk

Elisabeth
Vredenseweg 79, 7101 LL Winterswijk

Woensdag
Vrijdag

11:00 - 19:00
11:00 - 17:00