EMMETT Techniek

de EMMETT techniek is ontwikkeld door de Australiër Ross Emmett en is ondertussen gebruikelijk in veel landen. ‘De grootste kracht ontstaat door de lichtste aanraking’

Ross Emmett

Observaties van mensen en dieren

Met deze overtuiging heeft Ross Emmett − door het combineren van zijn observaties van mensen en dieren − zijn opmerkelijke methode voor het verminderen van pijn en ander ongemak ontwikkeld. De Emmett Techniek gebruikt de huid als het ware als een touchscreen; iets gevoeligs, wat alleen hele zachte, lichte druk nodig heeft. Als een vinger licht een app aanraakt, wordt die geopend. Ons lichaam reageert vergelijkbaar bij het activeren van de specifieke Emmett-punten. De therapeut geeft − via de omliggende fascia − directe impulsen aan spieren en pezen.

Het zenuwstel leidt de fasciastimulatie naar het brein, waarvandaan corrigerende impulsen worden gegeven aan de rest van het lichaam. Blokkades kunnen hierdoor oplossen, zodat het lichaam in korte tijd het eigen evenwicht hervindt. Het resultaat is direct met een positieve lichamelijke verandering merkbaar.

Emmett Techniek wordt toegepast bij:

I

Ontspanning bij stress en spanningen

I

Verminderen van rug-, gewrichts- en/of hoofdpijn

I

Versoepelen van pijnlijke overbelaste spiergroepen

I

Optimaliseren van de ademhaling

I

Versteviging bij blaaszwakte en erectieproblemen

I

Verbetering van mobiliteit op latere leeftijd

I

Optimaliseren van lichaamsbalans

I

Regulatie van lichaamsfuncties, waaronder ondersteuning van het lymfesysteem

(De Emmett Techniek wordt toegepast door gecertificeerde therapeuten. Deze vervangt niet de consultatie van een arts of fysiotherapeut).

Email

info@praktijk-susanne-huber.nl

Praktijk

Elisabeth
Vredenseweg 79, 7101 LL Winterswijk

Woensdag
Vrijdag

11:00 - 19:00
11:00 - 17:00